Roztrhnutá cesta v obci Remeniny v smere na Domašu je opravená

17.08.2005 Celý región

Remeniny 17. augusta (TASR) - Hlavná prístupová cesta od obce Remeniny v smere na Matiašku a na rekreačnú oblasť Domaša - Dobrá, ktorú v utorok po silnom 11-...
Remeniny 17. augusta (TASR) - Hlavná prístupová cesta od obce Remeniny v smere na Matiašku a na rekreačnú oblasť Domaša - Dobrá, ktorú v utorok po silnom 11-hodinovom lejaku roztrhli prívalové vody, je v obidvoch jazdných pruhoch sprejazdnená.

Obyvatelia spomínaných obcí aj napriek dažďu čistia zaplavené príbytky a miestne komunikácie. Nestihli sa spamätať z minulej povodne, ktorá bola 19. júla a prišla ďalšia záplavová vlna. \"Teraz bola najhoršia situácia na nižnom konci zvanom Hušták, pretože tam zaplavilo úrodu a zhruba asi 15 obytných domov, suterény, pivnice, žumpy a studne s pitnou vodou. Situácia sa však upokojuje, \" uviedol dnes pre TASR starosta obce Peter Hirka. Dodal, že najväčšie škody budú na súkromnom majetku. Ich výšku však nevedel spresniť.
Na spevňovaní podmytej cesty, ktorá spája aj okolité obce s prístupom k lekárovi, či do škôl a zamestnania, sa podieľali cestári.
Obyvatelia obce tvrdia, že za 40 rokov nepamätajú takú spúšť, aká postihla Remeniny v priebehu mesiaca. Predchádzajúca búrka poškodila skôr vrchnú časť obce a jej vyčíňanie predstavuje škody vo výške tri milióny korún.
 

Vyberte región

mark